کتابخانه عمومی شیخ عاملی شال

با کتاب خوب هم میشه پرواز کرد ................ مهمان ما باشید یک فنجان کتاب

کتابخانه عمومی شیخ عاملی شال

با کتاب خوب هم میشه پرواز کرد ................ مهمان ما باشید یک فنجان کتاب

کتابخانه عمومی شیخ عاملی شال

کتابخانه عمومی شال در سال 76 تاسیس شده و دارای بخش های متنوعی هست، شامل:
منابع کتابی در همه زمینه ها برای بزرگسالان- بخش های نوجوان، کودک، دیداری شنیداری، مرجع، کمک درسی، نشریات، استان شناسی، نوسوادان، تازه‌های کتاب و سالن‌های مطالعه

ساعات خدمات رسانی کتابخانه: 7:30 صبح تا 19 عصر

آدرس: بویین زهرا- شال- بلوار امام خمینی(ره)- روبروی مسجد جامع- کوچه شهید احمد سلیمانی
شماره تلفن: 2544 3441 028
ایمیل: shal.lib@chmail.ir
کانال ایتا: https://eitaa.com/shal_pl
اینستاگرام: ketabkhaneh_shahre_shaall

۷ مطلب در دی ۱۳۹۶ ثبت شده است

پرواز روح دریادلان نفتکش ایرانی

در میان شعله های آتش و دود

را تسلیت میگوییم


◾واژه تسلیت چقدر آشناست برای ملتی که دائم باید به خاطر نداشتن افراد دلسوز، آن را سالی چندبار تکرار کند...

ایران

همیشہ بہ خود مےبالد؛

از این مردانِ جان_بر_کف


در روایات کسی که در آب غرق شود یا در آتش بسوزد، با تعبیر اجر شهید از او یاد شده است.


با عقل آب عشق به یک جو نمی رود

                                بیچاره من که ساخته از آب و آتشم

                                                                          شهریار



۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ دی ۹۶ ، ۰۸:۰۷
کتابدار ..


داستان درمورد یک گروه فیلم‌برداری است که وارد یک روستا می‌شوند و قرار است که از یک «خر» هم در فیلم استفاده کنند. به همین خاطر تصمیم می‌گیرند که یک خر مناسب پیدا و به‌مدت ۲۰ روز از صاحب خر کرایه کنند. از همان ابتدا عوامل فیلمبرداری با شعار صرفه‌جویی در هزینه‌ها، سعی می‌کنند با ترفندهای مختلف خر را به کمترین مقدار ممکن کرایه یا خریداری کنند، اما تیرشان به سنگ می‌خورد و حریف صاحب خر که شخصی به نام رجب‌علی‌میرزا هست نمی‌شوند؛ در نهایت کار به جایی می‌رسد که عوامل فیلم بجای ۲۰ هزار تومن که بابت کرایه خر در نظر گرفته بودند مجبور می‌شوند یک‌ونیم‌میلیون تومان بابت خرید و خرج و خوراک خر هزینه کنند.


مشکل به اینجا ختم نمی‌شود و بعد از پایان کار فیلم‌برداری عوامل فیلم که حالا صاحب قانونی خر محسوب می‌شوند باید تکلیف خر را مشخص کنند. ابتدا تصمیم می‌گیرند که خر را دوباره به صاحب قبلی خودش رجب‌علی بفروشند ولی در کمال ناباوری، رجب‌علی حتی حاضر نمی‌شود که خر را مجانی از آنها پس بگیرد! از طرفی هم رییس پاسگاه انتظامی به آنها می‌گوید که حالا چون شما صاحب خر هستید مسئولیت آن هم به عهده شما هست و اگر خر به مزارع مردم هرگونه خسارتی وارد کند شما باید جوابگو باشید. عوامل صحنه بعداز کلی رای‌زنی و مشورت با رؤسای خودشان در شهر، تصمیم می‌گیرند که خر را با خودشان بیاورند و تحویل عوامل اصلی فیلم در شهر بدهند تا تصمیم درستی برایش گرفته شود. در شهر هم با مشکلات جدیدی روبرو می‌شوند و در نهایت پس از تحمل دردسرهای زیاد و تحمیل هزینه‌های غیرقابل پیشبینی، در سکانس آخر، خر از دست آنها فرار می‌کند و داستان در اینجا تمام می‌شود


زبان داستان زبان طنز و راوی داستان دانای کل(سوم شخص) است که در بخش‌هایی از داستان راوی به اول شخص تغییر می‌کند و از زبان اول شخص (خود خر) داستان روایت می‌شود.

داستان ۹۰صفحه دارد که از ۱۰فصل تشکیل شده که تا فصل هفتم (بیش از دو سوم کتاب) در روستا می‌گذرد و مابقی در شهر.

 نویسنده در سرتاسر داستان روابط غیرانسانی و غیراخلاقی آدم‌ها را به چالش می‌کشد و با یک طنز تلخ خریت آدم‌ها را در کنار شخصیت مظلوم این حیوان زبان‌بسته به تصویر می‌کشد. در جای جای داستان شاهد بی‌شعوری‌ها، نفهمی‌ها و خصلت‌های بد جامعه کنونی انسانی هستیم، خصلت‌هایی که شخصیت‌های انسانی در جملات و کلمات روزمره خود به «خر» نسبت می‌دهند و هرجایی که عملی یا سخنی از سر کم‌شعوری از شخصی مشاهده می‌شود ناخودآگاه اسم خر به میان می‌آید و شخص خاطی را خر لقب می‌دهند، اما غافل از این‌که این آدم‌ها مثل کبک سر خود را زیر برف پنهان کرده‌اند و در زندگی روزمره و روابط کاری و خانوادگی و غیره، درگیر همین کج‌فهمی‌ها و بیشعوری‌ها هستند.

این موضوع در بخش‌هایی از داستان از زبان خر بیان می‌شود.(صفحات ۳۸، ۴۴، ۶۲ ).

در پایان هم «خر» از دست آن ها فرار می‌کند و این خودش کنایه‌ای است از فرار کردن این حیوان از دست «خریت‌های» آدمها.

مشخصات اثر:

علی رشیدی. «خری برای تمام پلان‌ها». تهران: چرخ فلک، ۱۳۹۳. ۹۶صفحه.

منبع: لیزنا معرفی کننده اثر: سعید مویدی)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۶ ، ۰۸:۴۳
کتابدار ..

ماجرایی که در این کتاب آمده به نوعی سرگذشت علمی عبدالحسین آذرنگ است . خاطرات حول محور آموختن و آموزاندن است. سعی شده تمام کسانی که حق استادی به گردنش داشته اند و نیز تمام کسانی را که در حقش نااستادی کرده اند معرفی کند. 

منظور از نااستادان کسانی اند که وظیفه خود را به درستی انجام نداده اند و شاگرد را دل زده کرده اند مثل استادی که او را از ریاضی فراری داد و باعث شد مدت ها سراغ این رشته نرود. البته استاد آذرنگ با خویشتن داری اسمی از آن ها نبرده است.از میان خاطرات ماجرای کار کردن در انتشارات فرانکلین و دانشنامه جهان اسلام بیشتر پرداخته شده است. او در این کتاب با زبانی ساده از افرادی که در طول زندگی اش راهی برایش باز کرده اند یا بر سر راهش مانعی گذاشته اند یاد کرده است.

دلیل نوشتن این کتاب توضیح اینکه از چه کسانی، چه چیزهایی و چگونه یاد گرفته نوشته است.

کتاب با عنوان کوتاه و پر مغزش تنها از نویسنده ی با تجربه ای مانند استاد آذرنگ ساخته است کسی که با افراد با تجربه حشر و نشر داشته. 

کتاب نثر روانی دارد مخصوصا فصل های اولیههمه ما برداشتی از معنای استاد داریم هر چند هر کس که در دانشگاه تدریس می کند در اصطلاح استادخوانده می شود ولی در ذهن خود هر مدرس دانشگاهی را استاد خود نمی دانیم. فقط برخی استادان حق استادی برگردن ما دارند و مسیر کار و زندگی از تاثیر آن ها برکنار نیست و حضور پررنگ در ذهن و زندگی اقای آذرنگ داشته  اند.

با خواندن این کتاب به خاطرات تحصیلی خود فکر کردم از کدام معلم یا مدرس دانشگاه تاثیرهایی گرفته ام؟

کدام ها دلزده ام کرده اند؟کدام ها شورو شوق بیشتری داده اند؟ استادان و نااستادان فقط به حوزه مدرسه و دانشگاه محدود نمی شود.

در هر زمینه ای با چنین کسانی روبه رو شده ایم در کار و زندگی روزمره درسی به ما داده اند، تلنگری بر ذهن و بعد رفتار ما ناخواسته سمت و سو داده اند.

آذرنگ اعتقاد دارد رابطه عمیق بین استاد و شاگرد حتما باید تدریجی، طی زمان و همراه با اعتماد و احترام باشد و این ویژگی در کار استادان موفق و محبوب دیده می شود(ص٨٩)

همچنین اگر چه برخی استادان را به دلیل بخل علمی <معلم بخیل>می نامند از کتاب ها اما با تعبیر « بخشندگان بی حسد » یاد میکند(ص.٨١و٨٢)

این کتاب یک خودآموز است و روایتی انتقادی از نظام آموزشی در ایران و خارج ایران از گذشته تا امروز.

وقتی این کتاب را میخواندم حسرت خوردم .که ایکاش قبل از دوره کارشناسی این کتاب را می خواندم. نکات کلیدی بسیاری برای اموختن و زندگی کردن دارد.

قسمتی از این کتاب مربوط به کارکردن در محیطی است که احساس کنی دانش ومهارت باید بیش از آن باشد که هست: « مدیرم کریم امامی مرا به کسی سپرد که وظیفه ای را به من بیاموزد کار پیش نمی رفت و مسیرهای نادرست نشان میداد یا بخشی از راه را نشان می داد و بخشی را نه.

چند ماه گذشت و او شگرد کار رابه من نیاموخت تصمیم گرفتم دیگر نزد او نروم بلکه بروم سراغ کتاب های فرنگی و سعی کنم شگرد کار را به جای اموختن از معلم بخیل، از کتاب بخشنده بی حسد بیاموزم تصمیمی به ظاهر ساده، اما در عمل همراه با پیامد های متفاوت. گاه دشوار و در مجموع بسیار موثر و الهام بخش. چند مدتی با کتاب ها ور رفتم و سرانجام شگردها را یافتم و وظیفه ای که به من محول شده بود ، پس از تاخیری نسبتا طولانی از راه خودآموزی به انجام رساندم و حاصل کار را نزد کریم امامی ، مدیر بخش ویرایش ، بردم. انگار با سختی در صندلیش جابجا شد و کار را با اکراهی آمیخته با گونه ای نخوت از من گرفت، و با کراهتی آشکار و پنهان ورق زد. سپس درنگی کرد . برگشت صفحه اول و این بار آرامتر ورق زد.رفت صفحه آخر ، برگشت به وسط ، و با انگشت های دست چپش مدتی روی میز آرام آرام ضرب گرفت. من مصمم و مطمئن به نفس در مبل کاملا فرو رفته بودم و آمادگی داشتم به هر سوال فنی او در آن باره جواب دهم

-این شیوه را فلانی به تو یاد داد

+خیر، گمان نمی کنم این شیوه را اصلا بلد باشد

-پس از کجا یاد گرفتی؟

+از بهترین استاد

-از کی؟

+از کتابها، از کتابهای توی کتابخانه خودمان

-چطوری؟

+روش را گذاشتم کنار هم ، مقایسه کردم، وجوه اشتراک را بیرون کشیدم ، از آنها قاعده مشترک استخراج و قاعده ها را اعمال کردم ، در ضمن جسارت ورزیدم ویکی از دو نوآوری هم کردم ....

 به تجربه آموخته بودم که خودآموزی موثرترین راه تغییر است. »

در پشت جلد کتاب آمده «این کتاب برای کسانی نوشته شده که دغدغه آموزاندن و آموختن دارند.»

این کتاب برای همه مدرسین دانشجویان و همه کسانی که با آموختن سرو کار دارند توصیه می شود.

عبدالحسین آذرنگ «استادان و نااستادانم»، نشر جهان کتاب 


منبع: لیزنا- (معرفی کننده اثر: لیلا قدسی)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۶ ، ۰۸:۳۲
کتابدار ..

ادبیات زنانه را شاید بتوان در یک تقسیم بندی ساده به آثاری تقسیم کرد که نویسنده آنها زن است و آثاری که از زبان یک مرد نوشته شده است که اصل این اتفاق و تفاوت را می‌توان در زاویه دید اثر و نوع نگاه آن به شرح تحول زندگی یک زن در بستر روایت داستانی جستجو کرد.

رمان «همیشه دختر» اثر محمد ترکاشوند در زمره دسته دوم از این دست آثار قرار می‌گیرد. رمانی که در آن نویسنده‌ای مرد با جسارت تمام، قدم به زندگی زنان و روابط تو در توی این بخش از جامعه گذاشته است و سعی دارد در دل یک روایت داستانی به ترسیم نوعی خاص از سبک زندگی در این قشر دست بزند.



«همیشه دختر» با سفر زیارتی دختری به نام فریده آغاز می‌شود، که با جمعی از دوستانش راهی مشهد مقدس می‌شود و سفر در این میان از سویی بهانه‌ای است برای آشنا شدن با روحیات و ذهنیات تیپ اجتماعی فریده که می‌توان از آنها به عنوان بخش قابل توجهی از طبقه اجتماعی دختران جوان ایرانی امروز یاد کرد و از سوی دیگر راهی است برای آشنا شدن با طیف‌های فکری مختلف جاری در زندگی زنانه امروز، استدلال‌ها، نوع نگاه و حتی ایدئولوژی زنانه.

این اثر با شجاعتی خاص، موضوع ازدواج دختران را نشانه می‌رود و دلایل تأخیر سن ازدواج و نارضایتی دختران از ازدواج نکردن را بررسی می‌کند. آفت‌هایی که مانع ازدواج به‌هنگام است و آفت‌هایی که از پی این تأخیر قد علم می‌کنند.

«همیشه دختر» از سوی دیگر سازنده نوعی نگاه ویژه به زندگی مشترک و اجتماعی از زاویه نگاه زنان است که سعی کرده است با دوری از کلیشه‌های رایج در خلق چنین داستانی در نهایت به ترسیم سیمایی از نوع صحیح سبک زندگی مومنانه دست پیدا کند.

با این همه نباید از زبان این اثر نیز غافل بود؛ زبانی که در آن نویسنده سعی کرده شوخ‌طبعی و طنازی متناسب با سن راوی را در در دل روایت داستانی جای بدهد و با ایجاد پیوند مناسب میان آن و نیز بخش‌های دیگر داستان که در آنها به جای یک موقعیت طنز با یک موقعیت عاطفی و احساسی روبرو هستیم، نقشه و ایده خود برای یک روایت داستانی بر پایه سبک زندگی  مومنامه و بحران‌های اجتماعی و فردی برای شکل‌دهی به آن اعم از آغاز و تداومش را به نمایش بکشد.


انتشارات کتاب نیستان رمان «همیشه دختر» را در ۱۴۴ صفحه و با قیمت ۱۱هزار و ۵۰۰ تومان منتشر کرده است.


منبع : لیزنا

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ دی ۹۶ ، ۰۸:۱۵
کتابدار ..


مطمئن باشید که روز نهم دىِ امسال هم در تاریخ ماند؛ این هم یک روز متمایزى شد. شاید به یک معنا بشود گفت که در شرائط کنونى - که شرائط غبارآلودگىِ فضاست - این حرکت مردم اهمیت مضاعفى داشت؛ کار بزرگى بود. هرچه انسان در اطراف این قضایا فکر میکند، دست خداى متعال را، دست قدرت را، روح ولایت را، روح حسین بن على (علیه السّلام) را مىبیند. این کارها کارهائى نیست که با ارادهى امثال ما انجام بگیرد؛ این کار خداست، این دست قدرت الهى است؛ همان طور که امام در یک موقعیت حساسى - که من بارها این را نقل کردهام - به بنده فرمودند: «من در تمام این مدت، دست قدرت الهى را در پشت این قضایا دیدم». درست دید آن مرد نافذِ بابصیرت، آن مرد خدا.



«اگرچه رمز و رازهای هدایت کشتی انقلاب به دست سکاندار حکیم آن را صرفاً در کلام او نمی توان جست و باید نقبی به دیگر وجوه این راهبری که در مکتوبات، انتصابات، تصمیمات، ارتباطات و اقدامات ایشان مستتر است، گشوده شود، با این همه حقایق بسیاری درباره ی مسائل دوران فتنه در سخنان مشحون از حکمت و صداقت رهبریِ پرهیزگار انقلاب نهفته است که مطالعه ی چندباره ی آن را اجتناب ناپذیر می کند.» (بخشی از مقدمه کتاب)


این کتاب مروری بر دیدگاه های رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون فتنه سال 88 است. پنج فصل اصلی دارد و در ابتدای کتاب مقدمه ای شیوا از دکتر محمدحسین صفارهرندی در باب راهبری حکیمانه ی امَت اسلامی درج گردیده است.

ناشر: انتشارات انقلاب اسلامی(وابسته به موسسه پژوهشی فرهنگی انقلاب اسلامی)

موضوع کتاب: سیاست

تاریخ چاپ: زمستان ۱۳۹۰

تعداد صفحه: ۲۴۸ صفحه


نسخه الکترونیکی رایگان کتاب: اینجا

پایگاه حوزه

فارس


ما را فقط پای ولایت نوشته اند     ما سینه پای بیرق دیگر نمی‌زنیم


یوم الله 9 دی، روز تجدید میثاق امت با ولایت مبارک باد


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ دی ۹۶ ، ۰۹:۰۸
کتابدار ..


                                                                                      یک افسانه عاشقانه




رمان «اینجا صدای گرگ‌ها بلندتر است» نوشته عادله خلیفی و اولین رمان درباره کولبران، توسط انتشارات کتاب کوله‌پشتی منتشر شده است


 داستان این کتاب به دردهای کولبران در منطقه هورامان کردستان می پردازد. 

 «اینجا صدای گرگ‌ها بلندتر است» روایت پسری جوان به نام شوان است. پسری ساده و به‌ظاهر کم‌هوش که خانواده‌اش از بمباران شیمیایی حلبچه به منطقه هورامانِ ایران گریخته‌اند. رمان با نگاهی به آن‌روز، بیست و نه سال بعد از آن حادثه را روایت می‌کند.

شوان و دوستانش کولبر هستند و رمان روایت دردهای آن‌ها در فضای افسانه‌ای هورامان است. در کنار آن، عشق ناغافل و یک‌باره به سراغ شوان می‌آید؛ دختری که از خشونت آن‌سوی مرز گریخته است.


شوان شیفته‌ خواندن افسانه و شعر است و رمان با تلفیق فضای داستان با افسانه‌های کردی و شعر و موسیقی منطقه و زیبایی‌های رنگین هورامان در بهار و پاییز و زمستان در کنار دردهای کولبران، زخم‌های بمباران حلبچه و زشتی خشونت­ های ناموسی، مخاطب را به تماشای یک افسانه‌ی عاشقانه می‌نشاند.


دانلود از طاقچه


بخشی از کتاب:

«هانا انگار که پیله‌اش را بشکافد، سر از کیسه‌ چرمی بیرون آورد، بال زد و نشست دَمِ غار. سرآستین‌های گجی آبی‌اش توی باد تاب می‌خورد. شوان ترسیده و بهت‌زده نشسته بود روی سنگ‌های سفید کف غار و بال زدنش را تماشا می‌کرد. تولد پروانه‌ای تازه و نورسته‌ از میان پیله به همان ظرافت و تردی! هومان پایین غار ایستاده و چشم‌هایش از تصویر شکفتن هانا پر شده بود. هانا لایه لایه پوشال‌ها و پتوها را از دور خودش باز کرده و از میان کیسه‌ چرمی سر بیرون آورده بود. آمدنش از میان آن لایه‌ها، به گل رز آبی‌ای می‌مانست که توی آن صبح سرد برفی آذر شکفته باشد؛ به همان عجیبی و زیبایی!»


لیزنا

قطره

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۶ دی ۹۶ ، ۱۱:۰۳
کتابدار ..




پنج کتاب‌ «آمادگی در برابر زلزله» نوشته حسین دانشفر و احمد حسینی، «جوان‌ترین رهبر (زندگی داستانی شهید نواب صفوی)» نوشته نادره عزیزی نیک، «روزی که مداد شمعی‌ها به خانه برگشتند» نوشته درو دی‌والت با ترجمه محبوبه نجف‌خوانی، «عاشقی به سبک ون‌گوگ» نوشته محمدرضا شرفی خبوشان، «غروب خورشید در سامراء» نوشته محمدرضا بایرامی برای طرح کتاب‌خوان ویژه دی 96، در ادامه معرفی می شوند

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۵ دی ۹۶ ، ۱۶:۵۰
کتابدار ..