نام کتاب (حّ)، برگرفته از حروف اول نام دو زن، یعنی: حکیمه خاتون عمهی امام حسن عسکری (ع) و حُدَیثه، مادر امام حسن عسکری میباشد.
رمان «حاء مشدّد» با موضوع زندگانی حکیمه خاتون (س) و حدیثه خاتون (س) به قلم عترت اسماعیلی به نگارش درآمده. داستانی که از روزهای پرالتهاب بعد از شهادت امام حسن عسکری و آغاز امامت امام زمان (عج)؛ روایت خود را شروع می کند و داستانش را با ماجرای تلاش خلیفه وقت برای یافتن امام عصر و به شهادت رساندن ایشان ادامه می دهد.
«حاء مشدّد» داستانی است که از چند منظر برای مخاطب خود حرف های تازه ای دارد. از جمله اینکه این داستان روایتی از زندگی و زمانه دو امامی را طرح می کند که در میان مردم آنطور که باید و شاید درباره زندگی ایشان شناخت حاصل نشده است. این به معنای آن است که اسماعیلی زاویه دید خود را در این داستان هوشمندانه انتخاب کرده است و سعی کرده با پردازش داستانی این رویداد، فصلی تازه در بازخوانی از این دوران بازگشایی کند.
داستان، از زمان شهادت امام حسن عسکری (ع) آغاز میشود و تا شروع غیبت صغریِ امام زمان (عج) ادامه دارد.
در این داستان با شخصیت بد ذات جعفر کذاب، عموی امام زمان (عج) آشنا میشویم. جعفر که عقده و کینهی فراوان از اهل بیت در سینه دارد، بعد از شهادت امام حسن عسکری (ع)، ادعای امامت میکند.
جعفر، بعد از شهادت امام، بهجای اینکه مرهمی بر زخمهای خانوادهی خود باشد، برای کشتن نرجس خاتون و مهدی (عج)، از هیچ تلاشی دریغ نمیکند.
ماجرای داستان این کتاب از زبان چند زن مختلف روایت میشود، از این رو هر فصل به نام راویِ آن فصل نامگذاری شده است.
لیلی؛ که بیشترین نقش روایتگری را در داستان برعهده دارد؛ همسر نحریر، زندانبان، جلاد و آدمکش داستان است. لیلی که عاشق اهل بیت علیهم السلام است، حتی در خانه و در کنار همسر خود نیز برای نجات جانِ زندانیانی که زیر دست همسرش هستند، مجبور به تقیه است. سختترین مصیبتها را تحمل میکند، و زنی به نام صقیل را که جان نرجس و مهدی را نجات داده بود، نجات میدهد و در نهایت در این راه به مقام والای شهادت نائل میشود.
حکیمه و بُریهه(دختر جعفر کذاب، که بعدها عروس موسی مبرقع میشود)؛ نیز چند فصلی را روایت میکنند.
حّ (حاء مشدد)
به قلم عترت اسماعیلی
انتشارات کتاب نیستان
144 صفحه
saap.ir/@ketab_khani