مرد رویاها
رقصی چنین میانه میدانم آرزوست
آسمان شاهد باش که در زیر سقف تو
یک تنه با انبوهی کثیر از تانک ها و زره پوشها و سربازان کفر
روبرو شدم. لحظه ای تردید به دل راه ندادم.
ای زمین تو شاهدی که خون از بدنم جاری بود و با خاک های پاک تو
گلی گلگون بوجود آورده بود و من ابا نداشتم که تا آخرین قطره خون، خود را تسلیم کنم
احساس می کردم که عاشوراست و در حضور حسین (ع) می جنگم
و او چابکی و زبردستی مرا تحسین می کند، و تپش بی پایان من....
و از قربانی شدن در بارگاه عشق آگاهی دارد. *
«مرد رؤیاها» داستانی است از زندگی شهید چمران در آمریکا، لبنان و مصر که تا پیش از این کمتر درباره آن گفته شده بود. شجاعی در این فیلم نامه می کوشد در فضایی میان یک اثر اکشن و یک ملودرام عاشقانه از زندگی یک مجاهد قلم بزند. بنابراین در ابتدا یک ساختار واقعی و رئال از شخصیت دکتر چمران ارایه می کند. فردی که در عین عمل گرایی، فعالیت بر اساس اصول و شیوه های مبارزه سیاسی و نظامی و چریکی، عاشق پیشه نیز هست و روابط عاطفی زندگی را نیز فراموش نمی کند.
«مرد رویا ها» شهید چمرانی را معرفی می کند که در صحنه زندگی، همه جوانب و ظواهر زندگی فردی و اجتماعی را توأم با هم به نمایش می گذارد. مبارزه و گسیختن از دنیا در عین وابستگی های عاطفی و زمینی.
این کتاب با روایت پرکشش و کمتر شنیده شده از آشنایی شهید چمران با همسرش در آمریکا آغاز می شود و در ادامه به ماجرای اعتراض شهید چمران و برخی هم فکرانش در آمریکا به جنایات ساواک و زندان های رژیم پهلوی می پردازد.
تحصن چمران در معبد مجاور با سازمان ملل و نیز اعتراض وی و دوستانش در مقابل سفارت ایران در آمریکا، ماجرای ورود جسورانه آن ها به سفارت، ماجرای ساماندهی راهپیمایی پنجاه مایلی جوانان ایرانی در آمریکا در اعتراض به شاه و واکنش آمریکایی ها به آن و چگونگی تلاش چمران برای لغو اعطای مدرک دکترای افتخاری به شاه در آمریکا از بخش های تاریخی متن این فیلم نامه است که پیش از این کمتر در مورد آن سخنی به میان آورده شده بود.
دیگر بخش «مرد رویاها» به ماجرای حضور چمران در مصر در دوران زمامداری جمال عبدالناصر و رفتن به دفتر وی، دریافت کمک های نظامی از او برای آموزش نیروهای چریکی، آشنایی با امام موسی صدر و مهیاشدن امکان حضور چمران در لبنان اختصاص دارد.
مرد رویاها
نوشته سید مهدی شجاعی
انتشارات کتاب نیستان
525 صفحه
* بخشی از مناجات شهید چمران در کتاب زیبایش: رقصی چنین میانه میدانم آرزوست
اطلاعات کامل تر درمورد مرد رویاها در ادامه
«مرد رؤیاها» متنی است که در قالب فیلمنامه یک سریال تلویزیونی ۱۳ قسمتی با موضوع زندگی شهید مصطفی چمران در دوران زندگی پیش از شهادت وی نوشته شده است.
در این فیلمنامه، نویسندهای که مشغول تحقیق برای نوشتن داستانی درباره شهید چمران است، به دستنوشتههای وی درباره خودش دست پیدا میکند و این دستنوشتهها او را به سالهای جوانی و حضور شهید چمران در آمریکا میبرد.
قسمت نخست این اثر با آشنایی و ابراز علاقه همسر آمریکایی چمران به وی آغاز میشود و سپس ماجرایی را در مورد وی بیان میکند که نشان از این دارد که وی فرزندخوانده پدر و مادر آمریکایی او به شمار میرود.
فصل دوم از این اثر نیز روایتی است از تحصن شهید چمران در سازمان ملل به منظور اعتراض به جنایات رژیم شاه در زندانهای ساواک در ایران و بازتابهای رسانهای آن.
فصل سوم این کتاب از ادامه مبارزات و اعتراضات چمران و دوستانش در آمریکا و ماجرای حضورشان در سفارتخانه ایران در واشنگتن آغاز میشود و گزارش مهیجی از اقدام چمران و دوستانش برای ورود به سفارت را منتشر میکند.
فصل چهارم این اثر با ماجرای ازدواج چمران و ماریا (همسرش) در آمریکا آغاز میشود و در ادامه ماجرایی خواندنی از دستگیری برادر محمدرضاشاه در فرودگاه سوئیس به دلیل حمل مواد مخدر روایت میشود که واکنشهای بینالمللی و عکسالعمل چمران به آن را به نمایش میکشد.
فصل پنجم این اثر به مذاکرات چمران با فردی موسوم به خیبرخان از دوستان سابق شاه در آمریکا و اعتراضات دانشجویان ایرانی در آمریکا به اعطای دکترای افتخاری به پهلوی دوم در آمریکا میپردازد. فصل ششم نیز روایتی از سفر ناکام شاه به آمریکا برای دریافت دکتری را بیان میکند.
فصل هفتم این داستان به ماجرای سفر چمران از آمریکا به مصر برای دریافت تجهیزات نظامی به منظور آموزش چریکی نیرو میپردازد که در آن، روایت حضور چمران در دفتر جمال عبدالناصر رئیس جمهور مصر نیز به چشم میخورد.
در فصل هشتم و نهم، شجاعی ماجرای آشنایی شهید چمران و امام موسی صدر و حضور چمران در لبنان و ماجراهای این برهه از زندگی وی را روایت میکند و سه فصل پایانی این اثر نیز روایتی از درگیریهای چمران و امام موسی صدر در منطقه نبعه و تلاش برای باز پسگیری آن از مزدوران حاضر در آن است.